Fredagspippi

Det står som sagt kyckling
på menyn idag.

"Majsochicken"!


Först va,så förberedde jag lite genom att steka
kycklingfilé i bitar och lite bacon.
La en smördegsplatta i botten på en form,och så
grundade jag med nåra tjocka ostskivor.


Sen va,så la jag kycklingbitarna lite konstnärligt men
ändå ganska ordnat uppepå ostskivorna.


Efter det då´rå blev det hög tid att klicka ut vitlöksost
över lilla pippin.


Lite grönt är ju alltid gott,och sen ser det ju så jävla
fint ut oxå.
Färsk persilja gifter sej med nästan allt och dessutom
innehåller det järn,om det hade undgått er eller om
ni rent av skolkade i skolan och missade det där!


När det är fredag FÅR man "grisa" lite,och bacon i
måttliga mängder har väl ingen jävel blivit lessen av.


Till sist avslutar jag med det allra viktigaste,OSTEN.
Jag bäddar helt enkelt in "fågel fläsk" i ett skyddande
men ack så förbannat gott Goudatäcke.


Avslutningsvis toppar jag med ytterligare en smördegsrulle
och med perfekta fingrar ger jag pippipaketet ett snällt
men handfast nyp.

Sen ska jag bara lägga ett ägg eller två och
pensla den lilla godingen!


När jag ändå hade förklädet på och va sådär husmoderlig
som bara jag kan,satte jag fart med yoghurtglassen oxå.


Rosa färg av smultronen!
Nu återstår bara att pyttsa upp i skålar och
ställa in i frysen en stund!

Fredagskram och smördegsnyp!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0