Lite lagom huslig bara för att

Såhär med facit i handen och när
jag kollar i backspegeln,så inser
jag hur mycket jag faktiskt höll på
och lekte husmoderlig förr om åren.
 
Fan då,det fanns lixom inga begränsningar
när det kom till att sylta och safta och jag
vet inte allt jag höll på med.
 
Det där har lagt sej rejält nu kan jag tala om.
Eller rejält kanske är i underkant,man skulle
kunna säja att det lagt sej helt typ.
 
Om det beror på att jag inte har lust eller
bara känner att jag gjort allt sånt ska jag
låta vara osagt,men det är inget jag precis
saknar så det värker i husmorstarmen.
 
Idag fick jag dock ett litet semiryck när jag
kände syréndoften,och så mindes jag alla
gånger jag stått och gjort syrénsaft.
 
Tror t.o.m att jag har nån flaska kvar liggande
i frysen sen sist.(säjer väl en hel del)
 
Nu ska man ju inte överdriva,så mitt bidrag
till "gör det själv på naturlig väg" blev tack
och lov inte alltför krävande.
 
Två små burkar syrénsocker lyckades
jag iaf åstadkomma innan solen stod
i zenit.Bara att ruska om så man får ut
eventuelle små kryp,noppa av en massa
små blommar och sen varva dom med
socker tills det blir fullt.
(kan man ha till bakning och desserter)
 
OCH,en plåt med kanderade syrénblommor
som jag kan ha till framtida tårt/bakdekorationer.
 
Att förse VARJE lite blomma med
äggvita och sen doppa i socker är
förvisso inget för den som har dåligt
tålamod,så här utmanade jag verkligen
mej själv en LÅNG stund för omväxlings-
skull denna onsdag.
 
Sen var jag genomvarm och tog en 
välbehövlig vattenpaus innan jag
bjussade ett par jobbkillar på fika.
 
Vad gör man inte för att även uppfylla
dagens vänlighetskvot?!
 
Kan man inte bjussa sej själv på lite
trevligt egenpepp,så kan man ju (läs:jag)
mycket enklare bjussa andra på positiva
grejer som förgyller.
 
Dom blev väldans glada,och jag blev
inviterad att sitta med och snacka lite
skit när dom åt hembakt.
 
Än kanske man inte är helt uträknad på
socialiseringslistan ändå!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0