På begäran:Ullan Gullans bullrecept

I fredags fick jag ju receptet
på Ullan Gullans smaskiga bullar.

Shit så goda.
Fastän jag INTE är nåt
fan av mandelmassa!

Fram med papper & penna,
för här kommer receptet!

SMÖRBULLAR MED MANDELKRÄM

Degen:
50 gr jäst
150 gr smör
2½ dl mjölk
2 ägg
0.6 dl vit sirap el.socker
½ tsk salt
Ca 8 dl vetemjöl

Gör degen som vanligt,dvs smält
smöret,tillsätt mjölken,värm till 37
grader och lös upp jästen.Tillsätt
resterande ingredienser och arbeta
till en smidig deg.

Låt jäsa under bakduk 30 min.

Under tiden,blanda:

Mandelkrämen:
200 gr riven mandelmassa
2 msk florsocker
Ca 2msk vatten

Smörkräm:
150 gr rumsvarmt smör
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

Pensling:1 uppvispat ägg+flagad mandel.

När degen jäst delas den i 2 delar.
Kavla ut ena delen på ett bakpl.papper
och lägg på en plåt.
Bred mandelkrämen över hela.

Ta den andra delen av degen,kavla ut
och bred smörkrämen över hela.
Rulla ihop och skär 30 skivor.
Placera skivorna uppepå mandelkräms-
plattan.
5 på höjden,6 på längden.(tot.30st)

Låt jäsa under bakduk ytterligare 20 min.

Pensla med uppvispat ägg och strö över
flagad mandel!

Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 10-12 min.

LYCKA TILL!


Mums!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0