Fredag innebär "lite" godare mat

Igår fick jag nog av det "vanliga" ugnsstekta
köttet och ville piffa till det en aning.
Så jag blandade helt enkelt ihop det som fanns
och  sen tjoffade jag ner det i en ytterfilé som jag
bankat till en aning.
 
Skitbra om man går omkring med en hög
aggressioner,att få gå nuts på en hel köttbit.
 
Nu va jag iof inte arg alls,men det kändes
jävligt bra ändå faktiskt.
(lite förebyggande terapi skadar aldrig)
 
Började med att steka på ett paket bacon med en burk
champinjoner och så pepprade jag lite lagom!
 
När det hade svalnat lite hällde jag på riven ost,hackad persilja
och en klutt Estrelladipp.(den krämiga,inte pulvervarianten)
 
Eftersom dippen var koncentrerad så tillsatte jag nåra skedar
creme fraiche för säkerhetsskull.
 
Sen bredde jag på av röran mitt i köttet.
(sparade dock lite gojs som inte fick plats i)
Knöt sen till den lite med snöre och brynte den runtom och
pepprade nåra extradrag med pepparkvarnen.
La den sen i en ugnsfast form tillsammans med röran som blev
över och tillsatte "lite" lättcremefraiche och grädde.
 
Sen fick formen åka in i ugnen på ca 175 grader tills
köttet blev 70-72 grader ungefär!
 
Till detta serverades så ett palsternack och kålrotsmos
med sallad extra allt och tomattoppad mozarella vid sidan om.
Med tanke på att det var fredag piffade jag upp
kvällskaffet med glass och passerade hallon.
 
Behöver väl knappast säja att det blev uppskattat va!?
 
Lördagspuss och bamsekram ♥
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0