Konsten att vara förutseende...
...är alls inte svår!
Man bara gör det.
I förväg.
TYP!
Chokladpaj...till imorr´n! (godast då den fått stå kallt över natten)
Receptet:
CHOKLADPAJ:
Pajdegen:
125 gr smör
3 dl vetemjöl
2 msk socker
½ tsk vaniljsocker
Fyllning:
250 gr mörk choklad
3 ägg
2 msk mörk sirap
1½ dl socker
1 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
Gör pajdegen och förgrädda
i 200 grader 5-8 min.(el.tills den fått fin färg)
Vispa ägg & socker poröst och
tillsätt mjöl,potatismjöl & sirap.
Smält chokladen och rör i den sist.
Häll fyllningen i pajskalet och
grädda i 10-12 min.(200 grader)
Svalna den helt och ställ
i kylen över natten.
Servera med glass
eller grädde och
färska bär typ!
Smaskigt va!
Kommentarer
Trackback