Bättre ett sent recept än inget alls...kanske!

Okej´rå!

Ni får väl det superhemliga
receptet!

På skorporna.

MAMMAS SKORPOR

1½ dl socker
6½-7½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
Rivet skal+saften av en apelsin
150 gram smör (rumsvarmt)
1½ dl grädde (max 15%)

Blanda alla torra ingredienser
och det rivna apelsinskalet.
Klicka i smöret i bitar och vispa.
Tillsätt sist grädden och apelsinsaften.
Ta upp och knåda degen på bakbordet.
Forma till rullar och ställ kallt 10-15 min.
Skär och forma till bollar som läggs på
bakplåtspappersklädda plåtar.
(gör inte för stora bollar,dom jäser upp lite i ugnen)
Grädda  i mitten av ugnen ca 12 min. eller tills
de fått fin färg.
Ta ut och låt svalna nåra minuter,dela dem och
lägg tillbaka på plåten.Torka dom i 150 graders
värme i 30-40 min....
(jag tillsatte lite mörk hackad choklad-blev jättegott!)


Skorporna är väldigt spröda då man ska dela dom innan torkningen,så dom
smular lite,men så SKA det va!
Vänta inte för länge med att just dela dom bara.
Lite brännskador i handflatan har ingen dött av.
(lite sa jag!)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0